Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Мошнівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області. Адреса: вул. Савченка, 39 с.Мошни, Черкаський район, Черкаська область, 19615
тел. (0472) 30-27-71, 30-22-81, Е-mail:[email protected]


Інформація / ЗЗСО Мошни / Павлов Олександр / Відео 08 травня 2021 05:27

Урок звитяги (ВІДЕО)

Урок звитяги (ВІДЕО)
У травні в Україні відзначаються День пам’яті та примирення (8 травня) і день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня). Ці дати встановлені Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”.

Ця війна стала найкривавішою і найжорстокішою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. В ці дні в школах проводяться уроки звитяги. Вчителі більше говорять про людей, які захищали рідну землю, а не лише про геополітичні чинники, військові стратегії й тактики. Під час уроків згадують і вшановують звитягу ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його, а також інших, кого торкнулась війна –військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей, жінок, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села.
Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно. Вже сім років ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє і розбудовувати свою державу. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян. Тому молоде покоління українців повинно знати та пишатися тим, як переможно українська армія, силові структури та добровольчі батальйони звільняли Україну в ті далекі роки, та як борються за мир в країні сьогодні.
Урок звитяги (ВІДЕО)
Наверх