Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 15 травня 2021 12:00

Covid-сертифікати: Шмигаль розповів, що вони даватимуть українцям

Covid-сертифікати: Шмигаль розповів, що вони даватимуть українцям
В Україні планують запустити Covid-19-сертифікати. Міністерство охорони здоров'я опрацьовує, які «бонуси» будуть для вакцинованих українців.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю для РБК-Україна.

За його словами, в Україні є міста і містечка, які можуть провакцинувати своє населення. Особливо це стосується курортних міст.

«Якщо провакцинуються всі жителі цього містечка і всі працівники курортних закладів, в такому містечку може бути створена так звана «зелена зона», куди можуть їхати туристи. Звичайно, з певними обмеженнями, якщо вони не вакциновані. Але місто зможе працювати в звичайному нормальному режимі», – сказав він.

Також Шмигаль розповів, що Україна готова запровадити будь-яку з моделей паспорта вакцинації, яка можлива в Європі, – цифрову з QR-кодом, формалізовану довідку про вакцинацію міжнародного стандарту, яка на сьогодні діє в усьому світі.

«Всі люди, що отримали вакцину, зареєстровані в електронній системі eHealth. Тому, технологічно це не складно, щоб всім вакцинованим особам видати паспорт вакцинації, який буде затверджений в будь-якій міжнародній формі», – розповів Шмигаль.
Наверх