Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 травня 2021 16:00

COVID-19: Нерівномірний розподіл вакцин загрожує подоланню пандемії, - ВООЗ

COVID-19: Нерівномірний розподіл вакцин загрожує подоланню пандемії, - ВООЗ
У Всесвітній організації охорони здоров'я за останній тиждень фіксують зменшення кількості випадків COVID-19 та смертей через ускладнення хвороби. Однак зазначають, що розслаблятися зарано, зокрема через нерівномірний поділ вакцин у світі.

Про це повідомив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу 10 травня, передає Voice of America.

За минулий тиждень у світі офіційно виявили 5,4 мільйона нових випадків захворюваності та майже 90 тисяч смертей. Гебреісус зазначив, що вітається будь-яке зниження захворюваності, однак ці показники досі високі.

Так, кількість випадків знижується в Америці та Європі, однак у Південній Азії, зокрема в Індії, рівень захворюваності навпаки зростає. Очільник ВООЗ згадав, що рік тому у світі також стабілізувалася ситуація з COVID-19, тоді уряди країн швидко пом'якшили обмеження.

У ВООЗ нагадали, що вакцинація зменшує кількість нових випадків COVID-19, а також із важким перебігом. Однак не всі країни у достатній кількості можуть отримати препарати.

За словами Гебреісуса, зберігається нерівномірний поділ вакцин: країни з високим доходом, де проживають 53% людей світу, отримали 83% вакцин, а країни з низьким доходом — лише 17%.

«Поширення нових штамів вірусу, соціальна взаємодія, пом'якшення обмежень та несправедливий поділ вакцин — це все, що впливає на передавання вірусу», — заявив гендиректор, передає Anadolu. І він закликав надалі дотримуватися соціальної дистанції, менше контактувати з іншими людьми, носити маски.

Згадав Гебреісус і про мутований штам коронавірусу з Індії. Його назвали таким, що викликає занепокоєння. У ВООЗ зазначили, що є дані про те, що цей варіант вірусу поширюється швидше, передає Reuters.
Наверх