Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Фотоновини / Економіка 28 травня 2021 12:00

«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід (фото)

«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід (фото)
У селі Березняки Мошнівської ТГ турецькі виробники успішно займаються садівництвом. Вирощують саджанці суниці, а також ягоди суниці та лохини.

ТОВ “Адана 3” – таку назву має українське підприємство, яке засноване досвідченими американськими та турецькими виробниками посадкового матеріалу та ягід. Компанія позиціонує себе як виробник сертифікованого посадкового матеріалу суниці, а також ягід суниці, ожини, лохини та чорниці високорослої.

Ягоди постачаються на оптові ринки України та до супермаркетів міста Черкаси.

Оглянула та поцікавилась процесом виробництва голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

Ми займаємось розмноженням і продажем по Україні ягід, експортуємо саджанці до Вірменії, Азербайджану, Туреччини, Казахстану. Кожен рік намагаємось збільшити експорт. Почали свою діяльність всього з 1 га, на сьогоднішній день маємо близько 300 га загальної площі, – зазначає директор підприємства Ерман Ероглу.

За сезон на виробництві працює близько 500 осіб з навколишніх сіл Черкаського району. У зимовий період 150 осіб задіяно на сортировці близько 5 млн. саджанців.

В Україні люди дуже досвідчені, у кожного є своя присадибна ділянка, всі знають як посадити полуницю, як доглядати, тому з ними працювати дуже приємно і легко, – розповідає керівник підприєства. На жаль, за останні 3-4 роки у центральній Україні значно змінився клімат, є пізні заморзки, страждають також зерновики, але все одно ми тримаємось. На сьогоднішній день маємо посаджених ягід на площі 50 га. Все інвестуємо у розширення виробництва. Довіряємо країні, тому ми тут вже 15 років поспіль.

Плантації лохини (голубики) є одними з перших по Україні. Урожай лохини продається тільки на території нашої держави. Також виробники успішно борються зі шкідниками.
«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід (фото)«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід (фото)«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід (фото)«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід (фото)
Наверх