Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Черкаський район. Новини 28 травня 2021 14:00

Фонд соціального страхування інформує: Реабілітацію за кошти ФССУ пройшли 16 застрахованих осіб

Фонд соціального страхування інформує: Реабілітацію за кошти ФССУ пройшли 16  застрахованих осіб
У поточному році за кошти Фонду соціального страхування України медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів було забезпечено 16 застрахованих осіб, які працюють на підприємствах Черкаського району.

Про це повідомляє в.о. начальника Черкаського відділення УВД ФСС у Черкаській області Світлана Решетилова.

Зазначені особи пройшли курс відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за такими профілями:

- м’язово-скелетна реабілітація;
- кардіо-пульмонарна реабілітація;
- нейрореабілітація.

Зокрема, пройти реабілітацію за кошти Фонду застраховані особи можуть також за іншими профілям ,а саме:

– медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
– реабілітація при порушенні перебігу вагітності;
– інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах);
- в разі наявності ускладнень за одним із зазначених профілів після перенесеного захворювання на COVID-19.

Право на проходження курсу відновного лікування на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду соціального страхування України мають усі офіційно працевлаштовані особи. Підставою для направлення є висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я.

Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року відповідно до рішення правління ФССУ було реалізовано реформу надання соціальних послуг і впровадження адресного підходу. Зокрема, застрахованій особі було надано право вибору санаторно-курортного закладу для проходження відновного лікування, спрощено процедуру його отримання.
Наверх