Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Черкаський район. Новини 28 травня 2021 16:00

У січні – квітні 2021 року загальна тривалість лікарняних зросла на 12% порівняно з таким же періодом 2020 року

У січні – квітні 2021 року  загальна тривалість лікарняних зросла на 12% порівняно з таким же періодом 2020 року
Упродовж січня - квітня 2021 року Черкаським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області було прийнято на фінансування 2514 листків непрацездатності на суму 8,8 мільйонів гривень. Загальна кількість днів лікування, яка підлягає оплаті за кошти Фонду, склала за цей період 31 тисяча, що на 3,4 тисячі днів, або 12% більше, ніж за той же період 2020 року.

Про це повідомляє в.о. начальника Черкаського відділення УВД ФСС у Черкаській області Світлана Решетилова.

Нагадаємо, допомоги по тимчасовій непрацездатності виплачуються Фондом соціального страхування України, починаючи з шостого дня лікарняного й до моменту одужання або встановлення МСЕК інвалідності (перші п’ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця).

Розмір виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника. Середньоденна заробітна плата (дохід, грошове забезпечення) обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати, на яку нарахований єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на кількість календарних днів зайнятості у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, невідпрацьованих з поважних причин.

У залежності від страхового стажу розмір допомоги складає:

1) 50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років, або в разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу;
2) 60% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;
3) 70% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;
4) 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років, або при наявності пільг відповідно до законодавства, а також медичним працівникам у разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування: https://t.me/socialfund.
Наверх