Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 чер 2021 13:00

Літо не поспішає: Синоптики розповіли про погоду на початку червня

Літо не поспішає: Синоптики розповіли про погоду на початку червня
Останні дні травня вселили дуже великі надії. Потужна хвиля середземноморського тепла захлеснула Черкащину і стовпчики термометрів впевнено переткнули позначку +25º, а середньодобові +19..+20º відповідали найжаркішому періоду літа.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

З 29 травня, нова порція арктичного холоду «змусила знову дістати теплі речі», оскільки середньодобові температури знизилися до квітневих +12..+13º. На жаль, надходження холоду продовжується, до того ж арктичне повітря не поспішає залишати наш регіон.

У вівторок – четвер атмосферні фронти активного, добре насиченого вологою циклону з півдня зумовлять на Черкащині дощі, місцями значні, подекуди можливі грози та град. Дискомфорту додаватиме рвучкий вітер 15-20 м/с. Температура вночі +5..+10º, вдень +14..+19º. Тому, виходячи з дому, не забудьте парасольку.

У п’ятницю - суботу під впливом Скандинавського антициклону дощі візьмуть перерву. Хмарність зменшиться, сонця побільшає. Температура підвищиться: вночі +7..+12º, вдень +18..+23º.

Прохолода та дощі сприяють розвитку грибкових хвороб на сільськогосподарських культурах. Їх активізація і розпочнеться з підвищенням температури. Тому, щоб залишитися з врожаєм, вже зараз потрібно запастися засобами захисту від хвороб та шкідників і вчасно обробити культури у перерві між дощами. Строки боротьби з яблуневою плодожеркою першого покоління підійдуть 9-10 червня.

За попередніми розрахунками, перша декада червня справжнього стійкого літнього тепла не обіцяє.
Наверх