Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 чер 2021 16:00

На Черкащині триває оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак»

На Черкащині триває оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак»
З метою виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів, виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності причетних до цього осіб, з першого червня по 23 вересня на території України організовано проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак».

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.

Мета даної операції - виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Пам’ятайте, що за незаконні дії, пов'язані з посівом і вирощуванням нарковмісних рослин за чинним законодавством, передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, а саме:

• За статтею 106-2 КУпАП (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин;

• За частиною 1 статті 310 ККУ (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років;

• За частиною 2 статті 310 ККУ (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Крім того, стаття 106-1 КУпАП (Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки) передбачає), невжиття заходів щодо забезпечення встановленого режиму охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць зберігання і переробки врожаю цих культур, а так само невжиття заходів щодо знищення післяжнивних залишків чи відходів виробництва, що містять наркотичні речовини, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці Черкащини закликають громадян до співпраці у боротьбі з незаконними посівами нарковмісних рослин. Якщо вам відомо про місця, де знаходяться незаконні посіви рослин маку чи конопель, не залишайтеся байдужими, повідомляйте цю інформацію до управління протидії наркозлочинності або ж звертайтеся до поліції за телефоном 102.
Наверх