Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини / Культура 07 чер 2021 09:00

"А ЛЬОН ЦВІТЕ": НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР "ЗІРЯНИ" ЯСНОЗІРСЬКОГО СБК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ (ФОТО)

"А ЛЬОН ЦВІТЕ": НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР "ЗІРЯНИ" ЯСНОЗІРСЬКОГО СБК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ (ФОТО)
5 червня у Житомирі в стінах держуніверситету ім. І. Франка відбувся третій Всеукраїнський фестиваль-конкурс народного хорового мистецтва ім. І. Сльоти “А льон цвіте”.

Про це інформує Відділ культури, молоді і спорту Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради.

Серед більше трьох десятків ансамблів та хорів з різних регіонів України участь у фестивалі взяв Народний аматорський хор «Зіряни» будинку культури ім.. І.Сльоти села Яснозір’я (керівник – ОЛЕКСАНДР ШИЯТИЙ), представивши Мошнівську територіальну громаду. Хоровий колектив виконав твори: «Розійдися туманочку», « А в Ярини за двором», та гімн села Яснозір'я «Не згасає зоря». Вірш про село Яснозір'я читала Ноздренко Яна.

Іван Михайлович Сльота – український хоровий диригент, Народний артист УРСР (1979), художній керівник і головний диригент Поліського державного ансамблю пісні і танцю “Льонок”, автор численних поетичних та музичних збірок. Професор Житомирського державного університету ім. І. Франка. Почесний громадянин міста Житомира (2006).

Родом Іван Сльота із Черкащини з села Яснозір’я. Помер Іван Сльота 28 липня 2014 року. На його честь названо Будинок культури села Яснозір’я та одну із вулиць у м.Житомирі.)


Відгуки із вуст учасників фестивалю:

"- Ми щасливі, що мали честь дарувати свій талант на цьому неперевершеному фестивалі. Саме Народний аматорський хор «Зіряни» представив Мошнівську громади та Черкащину в цілому. Учасники отримали масу задоволення від побаченого і почутого, були приємно вражені від спілкування з організаторкою фестивалю – вдовою Івана Сльоти, заслуженою артисткою України Валентиною Бартош-Сльота.
Поїздка видалася змістовною та цікавою.

Щиро дякуємо Виконавчому комітету Мошнівської сільської ради, сільському голові БОГДАНОВІ ШКАРБУТІ , Відділу культури, молоді і спорту, начальнику відділу ЛЕСІ ГАВРИЛЮК та Яснозірському старостату (староста СЕРГІЙ ГАЛАГАН) за організацію та надану можливість подарувати свій талант на честь уродженця села Яснозір’я, народного артиста – Івана Сльоти та вкотре вшанувати його пам'ять піснею."

А ми пишаємось нашими талантами і вдячні колективу, керівнику та всім учасникам, які достойно представили Мошнівську громаду.

Дякуємо за фото та відеоматеріали ГРИГОРІЮ ХИЖНЯКУ.
"А ЛЬОН ЦВІТЕ": НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР "ЗІРЯНИ" ЯСНОЗІРСЬКОГО СБК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ (ФОТО)"А ЛЬОН ЦВІТЕ": НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР "ЗІРЯНИ" ЯСНОЗІРСЬКОГО СБК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ (ФОТО)"А ЛЬОН ЦВІТЕ": НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР "ЗІРЯНИ" ЯСНОЗІРСЬКОГО СБК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ (ФОТО)"А ЛЬОН ЦВІТЕ": НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР "ЗІРЯНИ" ЯСНОЗІРСЬКОГО СБК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ (ФОТО)
Наверх