Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 лип 2021 08:00

Ті, хто завершив вакцинацію проти COVID, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Ті, хто завершив вакцинацію проти COVID, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію
Особи, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, зокрема в сімейного лікаря, для пред’явлення за потреби при перетині державного кордону.

Для кількадозних вакцин видається лише після отримання останньої дози. У випадку отримання свідоцтва не одразу після щеплення, а шляхом звернення до лікаря, свідоцтво заповнюється на основі даних про щеплення, внесених до електронної системи охорони здоров’я.

Заповнюється англійською або французькою мовою, додатково також українською мовою. Міститиме персональні дані пацієнта (прізвище та ім’я латинкою записуватиметься так само, як у закордонному паспорті громадянина, або за правилами транслітерації), а також інформацію про вакцинацію (назва вакцини, дата вакцинації тощо). За потреби й за запитом людини заклад має надрукувати та оформити його згідно із міжнародними вимогами.

Обов’язково матиме офіційний штамп закладу охорони здоров’я та підпис лікаря. Має бути підписане пацієнтом або його уповноваженим представником.

Буде дійсним лише, якщо введена вакцина схвалена до екстреного застосування ВООЗ. Термін дії свідоцтва – один рік з можливістю продовження.

Важливо! Не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з «імунними паспортами» чи «ковідними сертифікатами», які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття.
Наверх