Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 16 чер 2021 16:00

"AGROSHOW Ukraine-2021": На Черкащині масштабно відзначать День фермера

"AGROSHOW Ukraine-2021": На Черкащині масштабно відзначать День фермера
Сучасно, новітньо та драйвово. Всеукраїнський день фермера цьогоріч область проведе з розмахом. 16-18 червня на території черкаського аеропорту діятиме виставка-фестиваль «AGROSHOW Ukraine-2021», яка об’єднає представників галузі, владців та громаду, аби показати, що агросектор – це давно вже технологічне інноваційне середовище.

Про цікавинки заходу розповіли організатори на брифінгу в ОДА.

Всеукраїнський день фермера на державному рівні офіційно цього року відзначаю вперше. Ініціював його Президент України Володимир Зеленський торік. Область упродовж кількох днів об’єднає представників галузі та всіх цікавих з усіх куточків держави саме в Черкасах. Виставки, інтерактиви, перегони тракторів, виступи гуртів – ці та інші «родзинки» очікують на відвідувачів.

– Ми проводимо виставку вже вчетверте, але цього разу ми масштабувалися, зібрали набагато більшу кількість представників галузі, запланували не тільки експозиційну частину, а й фестивальну, аби було цікаво кожному, хто завітає до нас, – каже організаторка виставки Ірина Ващенко. – «AGROSHOW Ukraine-2021» – це зібрання фахівців галузі, де вони можуть налагодити ділові контакти, показати себе, подивитися на здобутки інших. Адже агросфера – це не про старе обладнання та методи роботи, це про новації, передові технології, молодих та активних підприємців.

Проведення такого заходу в Черкасах популяризує регіон в цілому, кажуть організатори. Надалі вони планують відкрити невеликий виставковий центр, який дозволить збирати фахівців галузі саме на Черкащині.

– Наша область – знаний в усій Україні агрорегіон, – каже заступник очільника Черкащини Роман Карманнік. – У нас працюють 1,4 тисячі фермерських господарств. Така кількість – одна з найбільших в державі. Тож не дивно, що нам є що показати. Але так само й повчитися у колег з інших регіонів, перейняти їхній досвід. Водночас AGROSHOW буде цікавий і не представникам галузі. Це більше родинне свято, аби кожен зміг побачити, якого рівня розвитку досягли наші фермери, а молодь надихнуло обирати роботу саме в агробізнесі.

Представлятимуть свою продукцію на виставці й ТОВ «Перший млин» та ТО «Укравіт Агро». Фахівці цих виробництв відзначили, що такі виставки сприяють розвитку галузі.

– Фермер – це лайфстайл, це про того, хто живе у сільській місцевості, любить займатися на землі, працювати та розвивати своє господарство відповідно до викликів сьогодення, – відзначає директор з економіки ТО «ОСК» та ТОВ «Перший млин» Ігор Новицький. – Це однодумці, ті, хто починали відроджувати агробізнес в Україні. Те, що зараз в агросфері так багато молоді, ще раз доводить, що фермерство – це класно, адже йдеться про передові технології, логістику, маркетинг, міжнародні відносини та багато іншого.
Наверх