Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 27 чер 2021 09:00

СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ МОЛОДІ

СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ МОЛОДІ
День молоді, як національне свято, було затверджено 22 червня 1994 року президентом України Леонідом Кравчуком. За указом президента, День молоді в Україні відзначаємо щорічно в останню неділю червня.

Під категорію "молодь" в Україні припадають громадяни віком від 18 до 35 років. Проте згідно з офіційними нормами ВООЗ, молодою вважається людина віком до 44 років.

Історія свята


СРСР святкував "День радянської молоді" у останню неділю червня, а після розпаду Радянського Союзу, Україна та Білорусь традиційно продовжила святкувати у старий період. Натомість, Міжнародний День молоді відзначається 12 серпня. Завдяки цьому дню в ООН прагнуть залучити найбільш енергійне покоління у політичне та соціальне життя своєї країни.

Традиції святкування Дня молоді


В Україні на День молоді традиційно проходить безліч цікавих подій, фестивалів та спортивних заходів. З кожним роком у цьому дні все дужче відчувається соціальний підтекст, збільшується кількість благодійних акцій, соціальних флешмобів та тематичних івентів. Щороку Кабмін виділяє 60 премій на День молоді для заохочування найбільш талановитих молодих людей.
Наверх