Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Відео 30 лип 2021 14:00

Олександр Скічко розповів про нову туристичну навігацію на Черкащині (відео)

Олександр Скічко розповів про нову туристичну навігацію на Черкащині (відео)
Інформаційні пілони, смарт-таблиці, аудіогіди та маршрути. Навігацію для туристів розвивають на Черкащині. Як вона працює – розповів очільник області Олександр Скічко на туристичному форумі в Суботові.  

– Ми маємо туристичні магніти – відомі в Україні та навіть світі пам’ятки, але знайти їх – просте завдання хіба що для місцевих, – наголосив голова ОДА. – Частіше турист не знає, куди їхати, що дивитися і де відпочивати. І він не хоче на це витрачати час! Йому треба все «покласти на тарілочку». Ми це цілком розуміємо. Тому на основних туристичних локаціях Черкащини вже є аудіогіди. Ми встановили смарт-таблиці на 12 туроб’єктах Черкащини. Це – вказівники з інформаційною довідкою та QR-кодом, за яким можна завантажити голосову інформацію. Важливо, що все продубльовано і шрифтом Брайля.

Також на Черкащині встановили пілони з картами місцевості та інформацією про туристичні об’єкти, що поряд. Наразі їх чотири: біля резиденції Богдана Хмельницього та Іллінської церкви в Суботові, Дуба Максима Залізняка та автовокзалу в Каневі.

Таку туристичну навігацію, додав посадовець, до кінця року планують встановити по всій області. Це ще 19 пілонів і 35 смарт-таблиць.
Наверх