Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини 03 сер 2021 07:00

"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)

"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)
Лише чотири територіальні громади Черкащини вибороли право стати учасниками проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні». Серед переможців - Мошнівська територіальна громада. Згідно умов проєкту, протягом трьох років у Мошнах має запрацювати добровільна пожежна команда, яка забезпечуватиме пожежну безпеку у громаді.

Як інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій, організатором проєкту є Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні у рамках Програми «U-LEAD з Європою». Першим етапом став відбір територіальних громад для участі. На другому етапі, з 29 по 30 липня, відбулись візити польської делегації для огляду умов та готовності до втілення ідеї в життя.

Завітали поважні гості й у Мошни.

Пан Марек Ковальські розпочав зустріч тим, що Україна є партнером Польщі і вони хочуть передати польський досвід нам, і наголосив, що в день візиту підписав з ДСНС України Меморандум про співпрацю.

Загалом було подано 249 заявок від громад (це 17% від загальної кількості громад по Україні). На першому етапі відібрано 45 громад, а за результатами візитів на місця оголосять 20 громад-переможців, які отримають як навчально-методичну допомогу з вдосконалення системи цивільного захисту на місцевому рівні, так і допомогу із забезпеченням добровільних пожежних команд рятувальним спорядженням.

З початку жовтня і протягом всього місяця відбуватимуться візити до Польщі задля перейняття їх досвіду. Ці навчальні візити допоможуть Україні вибудувати систему цивільного захисту населення, яка гарно працює в них. Цього року громадами будуть відібрані добровольці для добровільних пожежних команд, які в травні/червні наступного року будуть проходити навчання за рахунок U-LEAD.
"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)"Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні": Мошнівська територіальна громада стала учасником програми «U-LEAD з Європою» (фото)
Наверх