Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Економіка 18 вер 2017 00:28

Підвищення пенсій: хто, як і коли розбагатіє

Підвищення пенсій: хто, як і коли розбагатієВ Уряді продовжують розповідати про «осучаснення» пенсій. Планується, що вони будуть перераховані сьогоднішнім пенсіонерам в сторону збільшення.

Розрахунки будуть проводитись виходячи з рівня середньої заробітної плати за останні три роки, який становить 3764 гривні, повідомляє Народна Правда. Таким чином, як сподіваються в Кабміні, мільйони українців отримують підвищення в розмірі від 200 до 1 тисячі гривень, а деякі навіть і більше.

Також планується впровадити індексацію пенсій, проте, як і в багатьох інших питаннях існує багато «але». Зокрема, така індексація почне діяти з 2021 року. Така відстрочка робиться в очікуванні подолання дефіциту Пенсійного фонду, незважаючи на зауваження Світового банку, який рекомендував її впровадити вже з 2018 року.

Крім того, українці, які виходитимуть на пенсію вже з наступного року, опиняться в програшній ситуації, адже коефіцієнт оцінки одного року трудового стажу буде знижено з 1,35 відсотка до 1 відсотка.

Нагадаємо, вже цього місяця в парламенті очікується затвердження пенсійної реформи. А вже з 1 жовтня українці отримають «осучаснені» пенсії.
Наверх