Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 20 вер 2017 17:13

У Черкаському районі тривають роботи з ліквідації загоряння торфовищ

У Черкаському районі тривають роботи з ліквідації загоряння торфовищ19 вересня в районі селища Ірдинь, у адміністративних межах Білозірської об’єднаної територіальної громади, рятувальники продовжують боротьбу із загоранням торфу.

За добу вдалось ліквідувати горіння торфу на площі в 2 га. Загальна площа осередків вогню станом на 19 вересня становить 49 га, повідомляють в Управління ДСНС у Черкаській області.

Ремонтними бригадами ПАТ «Черкасиобленерго» продовжуються роботи з відновлення електропостачання на ДП «Черкаситорф».

Для своєчасного виявлення та попередження загорань, створені спеціальні моніторингові групи, які об’їжджають основні місця покладу торфовищ та провдять відео розвідку за допомогою квадрокоптера.

Триває нарощування сил зведеного загону. На 12 годину 19 вересня на місці пожежі працюють 4-ри підрозділи управління ДСНС з обласного центру, а також пожежні розрахунки з Білозірського та Дубіївського лісництв та місцева пожежна команда з селища Ірдинь. На місце також прибула пожежна техніка військової частини, а також бригада швидкої медичної допомоги.

Загалом на місці проведення робіт сконцентроване угрупування сил, до якого входять 21 одиниця пожежної та спеціальної техніки та 66 осіб.

Серед проблемних питань, що істотно ускладнюють проведення робіт на місці пожежі, – сильна посуха, низький рівень залягання грунтових вод та віддаленість водних джерел, звідки рятувальники можуть взяти воду для гасіння. Пожежні насосні станції встановлено на березі річки Ірдинь за 1,2 кілометри від основних осередків пожежі. Загалом на трьох оперативних дільницях прокладено 1,7 кілометри рукавних ліній, працюють 12 пожежних стволів.

Працівники лісового господарства за допомогою тракторів продовжують обвалування та створення заглиблених меліоративних полос навколо небезпечних ділянок.

Для обмеження перебування в небезпечній зоні сторонніх осіб, представниками поліції навколо місця пожежі перекриті усі автомобільні та пішохідні шляхи.

Розпочато роботу з мешканцями селищ Ірдинь та Дубіївка. Дві групи співробітників Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області разом із волонтерами проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Під час обходів домогосподарств, фахівці ДСНС роз‘ясняють людям оперативну обстановку повязану із горінням торфу, а також дають поради, щодо зменшення впливу негативних факторів пожежі на здоров’я.
Наверх