Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Новини освіти 18 сер 2021 13:30

У МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

У МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
Невдовзі закінчується пора літніх канікул та наближається початок нового навчального року. Забезпечення ефективного освітнього процесу в закладах освіти має особливе значення. Адже від належної організації освітнього процесу, його відповідності сучасним освітнім вимогам, залежить якість надання нових знань та рівень підготовки кожної дитини.

16.08.2021 та 17.08.2021р. провела свою роботу комісія з перевірки готовності закладів освіти Мошнівської територіальної громади до початку нового 2021/2022 навчального року. До складу комісії входили: сільський голова, представники відділу освіти виконавчого комітету Мошнівської сільської ради, начальник відділу з питань правопорядку, безпеки громадян, цивільного захисту, охорони праці, запобігання корупції, зв’язків з правоохоронними органами, представники районного управління ГУ ДСНС та відділу Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Черкаському районі. Всього під час роботи було відвідано 14 закладів освіти.

Кожен огляд починався на території закладу перевіркою майданчиків, доріжок та облаштування зелених насаджень. У закладах  освіти комісія особливу увагу приділяла харчоблокам та навчальним кабінетам, відвідувала актові та спортзали, оглядала класи, групи. У школах, окрім території та харчоблоків, перевіряли також організацію роботи і оснащення майстерень, фізичних та хімічних кабінетів на відповідність техніці безпеки.

Багато часу комісія приділила початковим класам НУШ (Нової української школи), які сьогодні обладнані у кожній школі. Це нові класи, що мають якісне оснащення: одномісні парти, що можна переміщати по класу, міняючи розташування, мультимедійне обладнання, на якому демонструють навчальний матеріал. Також ці класи оснащені зоною відпочинку, з іграшками, м’якими меблями, тощо. Адже головне завдання- забезпечити дитячий комфорт, зосередженість на знаннях та підготовці робочого місця для плідної роботи протягом року.
Велику увагу приділяли на поточні ремонти, якість проведених робіт та фіксували недоліки, які потребують доопрацювання або включення в плани ремонтів (поточних чи капітальних) на наступний рік. 

Комісія ретельно перевірила всі заклади освіти Мошнівської громади та визначила, що вони готові до початку нового року і зустрічі дітей.
За результатами роботи комісії голова громади Богдан Шкарбута висловив вдячність за професіоналізм та особистий вклад в розвиток освітніх закладів Мошнівської територіальної громади начальнику відділу освіти Білик О.В., працівникам відділу Вергун Ю.М., Козловській О.В., начальнику відділу з питань правопорядку, безпеки громадян, цивільного захисту, охорони праці, запобігання корупції, зв’язків з правоохоронними органами Мирошніченку В.І., спеціалісту відділу житлово-комунального господарства, екології, економічного розвитку та інвестування Постіл Ю.М., педагогічним колективам закладів освіти та обговорили основні напрямки їх розвитку.

Відділ освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
У МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУУ МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУУ МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУУ МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
Наверх