Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 13 жов 2017 00:26

Атовців закликають до оздоровлення в санаторіях

Атовців закликають до оздоровлення в санаторіяхУчасники АТО нині мають змогу самостійно обирати, відповідно до медичних показань, санаторно-курортний заклад для оздоровлення.

Нагадаємо, такий оновлений зручний механізм розробили та прийняли в березні цього року. Він спрямований, зокрема, й на ефективне використання бюджетних коштів. Так, відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування здійснюється через безготівковий перерахунок суми санаторним закладам на підставі тристоронньої угоди, а саме: учасник АТО – управління соцзахисту – санаторій.

У Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА кажуть, що цього року більше 800 учасників АТО, поміж яких й інваліди війни, перебувають в черзі на оздоровлення у санаторіях. На сьогодні ж з Держбюджету виділено кошти для лікування в закладах близько 50 % тих, хто цього потребує. Натепер структурними підрозділами соціального захисту населення РДА та МВК здійснено розрахунки за 38% оздоровлених бійців. Інші наразі перебувають на оздоровленні у санаторних закладах.

Окрім цього, в обласному бюджеті передбачено 600 тис. грн для санаторно-курортного лікування учасників АТО у місцевому санаторії на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Натепер вже 50 учасників АТО там оздоровилися.

Разом із тим, в Департаменті закликають бійців скористатися такою нагодою. Для отримання путівки учасникам АТО необхідно звернутися до місцевих управлінь соціального захисту населення із:

- заявою;
- медичною довідкою лікувальної установи за формою № 070/о;
- копією посвідчення;
- документом, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Варто зауважити, що гранична вартість путівки визначена у відповідних розмірах:

для інвалідів війни з числа учасників АТО – 5 250 грн (без ПДВ);
для учасників бойових дій з числа учасників АТО – 6 300 грн (з ПДВ).
Між тим, Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті, змінено й щодо здійснення заходів із психологічної реабілітації бійців – також на підставі тристоронньої угоди. Наразі в Міністерстві соціальної політики розробляють типовий договір щодо направлення учасників АТО до оздоровчих закладів – надавачів послуг психологічної реабілітації, та розраховують середню вартість путівки.
Наверх