Інформація / Здоров'я / Устименко Олег / Суспільство
14 вер 2021 07:00
Будьте обережні! - Через отруєння грибами на Черкащині за добу в лікарні потрапили четверо осіб
За останні 12 годин медики «екстренки» доправили до лікувальних закладів чотирьох осіб з підозрою на отруєння грибами.
Про це повідомила речниця КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ірина Назарок.
У Черкасах госпіталізували 28-річного та 54-річного чоловіків до Третьої черкаської міської лікарні. До Смілянської міської лікарні фахівці «швидкої» доправили 38-річну жінку та 40-річного чоловіка.
"В Україні розпочався грибний сезон і з його настанням у медичних закладах традиційно починають реєструвати випадки отруєнь. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Проте, на превеликий жаль, багато людей висновки роблять лише за власним гірким досвідом. У більшості випадків причиною отруєнь є незнання і неуважність тих, хто збирає та вживає невідомі та підозрілі гриби, а також неправильна кулінарна їх обробка", — зазначає Ірина Назарок.
Медики нагадують, що найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх на ті, що вирощують штучно. Також краще утриматися від купівлі грибів на стихійних ринках.
Про це повідомила речниця КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ірина Назарок.
У Черкасах госпіталізували 28-річного та 54-річного чоловіків до Третьої черкаської міської лікарні. До Смілянської міської лікарні фахівці «швидкої» доправили 38-річну жінку та 40-річного чоловіка.
"В Україні розпочався грибний сезон і з його настанням у медичних закладах традиційно починають реєструвати випадки отруєнь. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Проте, на превеликий жаль, багато людей висновки роблять лише за власним гірким досвідом. У більшості випадків причиною отруєнь є незнання і неуважність тих, хто збирає та вживає невідомі та підозрілі гриби, а також неправильна кулінарна їх обробка", — зазначає Ірина Назарок.
Медики нагадують, що найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх на ті, що вирощують штучно. Також краще утриматися від купівлі грибів на стихійних ринках.