Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 24 жов 2021 17:00

Популярну соцмережу можуть визнати шкідливою для здоров’я підлітків

Популярну соцмережу можуть визнати шкідливою для здоров’я підлітків
Днями авторитетне американське видання Wall Street Journal опублікувало резонансний матеріал про те, що соціальна мережа Instagram згубно впливає на психологічне здоров'я підлітків. А найголовніше – компанія Facebook, яка володіє Instagram, знає про це, як мінімум, з 2019 року.

За даними журналістів, ще два роки тому Facebook провела дослідження, за результатами якого стало відомо, що Instagram посилює проблеми з самооцінкою у кожної третьої користувачки-підлітка, а також негативно впливає на рівень тривожності і призводить до виникнення або погіршення депресії.

І ось тепер від американської влади послідувала офіційна реакція: представники сенату Річард Блюменталь і Марша Блекберн оголосили про початок розслідування, в рамках якого від Facebook зажадають надання внутрішньої документації з даного приводу, а також буде проведено опитування свідків, пише видання The Verge.

До того ж парламентарі звинуватили компанію в тому, що керівництво Facebook вводило громадськість в оману і приховувало явні докази шкоди, що завдається користувачам Instagram.
Наверх