Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 05 жов 2021 10:00

У трьох лікарнях Черкаського району збудують кисневі станції

У трьох лікарнях Черкаського району збудують кисневі станції
Як не прикро, але у Черкаській області та Черкаському районі спостерігається ріст захворюваності на коронавірус.

Про це розповідає пресслужба Черкаської РДА.

Під час перебігу хвороби багато пацієнтів страждають від кисневого голодування. Іноді, щоб врятувати людину шляхом подачі кисню, відлік йде навіть не на години. А кисневі концентратори не здатні забезпечити киснем тяжкохворих пацієнтів. Потрібні кисневі станції.

Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням короновірусної хвороби COVID -19 від 26.08.2021 № 53 визначено перелік закладів «першої, другої та резервної хвилі» для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID -19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Згідно з переліком КНП «Смілянська міська лікарня» Смілянської міської ради і КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня Корсунь-Шевченківської міської ради віднесено до лікарень «першої хвилі», та КНП «Черкаська центральна районна лікарня» Червонослобідської сільської ради – до закладів охорони здоров’я «другої хвилі». Саме у цих лікарнях необхідно встановити кисневі станції.


У зв’язку з тим, що вартість будівництва кисневої станції складає більше семи мільйонів гривень, лікарні не можуть самостійно профінансувати такі проекти.

Встановлення кисневих станцій є надзвичайно важливим для громад не лише Черкаського району, а й для сусідніх громад. Їх жителі обслуговуватимуться у лікарнях і матимуть можливість отримати необхідну кваліфіковану медичну допомогу у разі хвороби.

З цього приводу голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко спільно з головами територіальних громад провела три кущові наради: у Смілі (міський голова Сергій Ананко), у Корсунь-Шевченківському (в.о міського голови Віталій Мацюк) та Червоній Слободі (сільський голова Олександр Литвиненко).

Вирішили піти шляхом співфінансування з місцевих бюджетів. Тобто віднайти кошти у бюджетах територіальних громад та спільними зусиллями профінансувати проекти. Адже виділені кошти сьогодні врятують чиєсь життя завтра.

Валерія Бандурко подякувала головам громад, які взяли участь в нарадах, за розуміння і підтримку у вирішенні життєво важливих питань.
Наверх