Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 01 жов 2021 12:00

Понад пів тисячі черкащан планують призвати восени до війська

Понад пів тисячі черкащан планують призвати восени до війська
Під час осіннього призову на Черкащині планують відправити на службу 524 особи, із яких 257 призвуть до Збройних Сил України, 155 – до Національної Гвардії України, 97 – до Державної Прикордонної Служби України, 15 – до Державної Спеціальної служби транспорту.

Про це під час пресконференції розповів заступник військового комісара Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки-начальника сектору комплектування Олег Петров, передає ChesnoNews.

Стартує осінній призов на Черкащині 1 жовтня й триватиме до 31 грудня. Перші відправки призовників до військових частин розпочнуться вже 4 жовтня.

Підлягають призову на строкову військову службу придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Вони проходитимуть службу у навчальних підрозділах військових частин на території країни.

"У зв’язку з пандемією COVID-19 обов’язковим для призовників, які відправлятимуться до військових частин, є результат тесту на коронавірус чи наявність сертифікату про вакцинацію, – додав Олег Петров. – У разі виявлення у призовника позитивного тесту, йому надаватиметься час на лікування, після якого відбуватиметься повторне тестування".
Наверх