Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Культура / Новини освіти 09 жов 2017 16:30

МОШНІВСЬКА ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА: СВІТ ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦІЙ, ДУШЕВНОЇ КРАСИ, ДОБРА І НЕЗЕМНОГО ЩАСТЯ

МОШНІВСЬКА ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА: СВІТ ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦІЙ, ДУШЕВНОЇ КРАСИ, ДОБРА І НЕЗЕМНОГО ЩАСТЯМузика - це казка ,це безмежне море позитивних емоцій, краси, добра, чогось неземного та культурно-піднесеного. І кому вдалося доторкнутися всіма струнами душі до цієї казки, - того безпомилково можна назвати щасливими людьми.

Щодня двері до «світу музики» відкриті у Мошнівській дитячій музичній школі, яка є справжнім осередком юних талантів.

Комунальний Заклад «Мошнівська дитяча музична школа» Черкаської районної ради, учні і викладачі якої є бажаними гостями на фестивалях, концертах та конкурсах різних рівнів, є окрасою рідного села і Черкаського району . В школі навчається 120 учнів. Функціонують такі напрямки навчання як сольний спів, гра на фортепіано, бандурі, баяні, акордеоні, гітарі, працює художнє відділення на базі філіалу в селі Геронимівка.

З приходом нового директора Людмили Гончаренко – молодої, талановитої, активної, завзятої та креативної особистості, - в школі відбулося багато позитивних змін. Людмила Олексіївна швидко визначилась з нагальними потребами школи, заручилась підтримкою педагогічного колективу та батьківського комітету, налагодила тісні та плідні зв'язки з органами місцевої влади.

За один рік перебування Людмили Гончаренко на посаді директора в школі з'явилися актова зала, в якій проходять шкільні свята, конкурси, батьківські збори, відремонтовано рояль; за підтримки депутатів Черкаської районної ради і сприяння Голови ради Олексія Собка для школи придбана нова музична апаратура, з'явилися комп'ютер та принтер, школа підключена до мережі інтернет, відремонтовані та тепер звучать по-новому музичні інструменти.

Започатковано новий проект «Звуки роялю», який дав змогу всім бажаючим насолодитись грою на роялі, що «ожив», викладача Черкаського музичного училища ім.Гулака-Артемовського Інни Пшенічкіної. Створила Людмила Олексіївна Вокальний ансамбль «Елегія» в складі викладачів школи. Ансамбль мав успіх вже після першого свого виступу в Мошнівському Будинку культури на концерті до «Дня сільського господарства». Започатковано також цікавий Відкритий районний конкурс під назвою «Колядки, щедрівки та зимові пісні», що відбувся в період Різдвяних свят, до участі в якому вдалося залучити учасників з різних сіл та міст Черкаської області. Учні музичної школи були героями передач обласної телекомпанія «Рось».

Неодноразово представник школи брали участь в різноманітних конкурсах. Так, за минулий рік наші учні захищали честь села та виборювали перемоги на районних, обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах у містах Запоріжжя, Київ, Дніпро, Умань, Черкаси, Корсунь-Шевченківський.

Ведеться плідна співпраця з іншими музичними школами, зокрема - дитячою музичною школою №1 м. Черкаси, дитячою школою мистецтв м.Черкаси, дитячою школою мистецтв м. Корсунь-Шевченківський, Черкаським музичним училищем ім.Гулака–Артемовського. В якості журі та як сольні виконавці із відкритими майстер-класами Мошнівську ДМШ відвідували Олександр Удовичко - викладач по класу гітара Корсунь-Шевченківської дитячої школи мистецтв, Інна Пшенічкіна - викладач фортепіано, концертмейстер Черкаського музичного училища ім.Гулака–Артемовського, Оксана Нечушкіна - викладач Черкаської дитячої музичної школи №1. Такі спільні проекти корисні не тільки для викладачів, для підняття їхнього рівня кваліфікації, а й для учнів школи , адже в них з являється чіткий орієнтир, приклад того, до чого їм потрібно рости і як старанно працювати, щоб досягти високого рівня виконавської майстерності.

Дуже приємно, що незгасаюче батьківське бажання долучитися до життя музичної школи помітне не лише словом, а й ділом. Захоплені результатом роботи викладачів та учнів, батьки всіляко допомагають дітям в поїздках на конкурси, на концертні виступи, адже знають, що покоління, яке ми плекаємо з зернини, дасть плідний урожай в майбутньому.

Великим подарунком для музичної школи став капітальний ремонт та облаштування санітарного вузла і необхідних інженерних споруд. Ініціатором такого дарунку став Голова села Мошни Богдан Шкарбута. Ремонтні роботи здійснювались коштом Мошнівської сільської ради та ПРАТ ЧОП "Агротехсервіс" (директор Ігор Кропивник). Хід будівництва особисто контролював сільський Голова. Варто відзначити, що Богдан Вікторович в усіх починаннях і задумах сприяє музичній школі, завжди радо відгукується на прохання про допомогу і ще жодного разу не відмовив.

Богдан Шкарбута піклується про збереження творчого потенціалу підростаючого покоління села, а Відділ культури і туризму Черкаської РДА на чолі з начальником Оленою Бардіновою сприяє гармонійному розвитку духовності особистості. Нашим меценатам вдалося доторкнутися всіма струнами душі до важливих питань, що виникають в процесі навчання, адже дитина, яка вихована в культурному середовищі музичної школи має надійний духовний та інтелектуальний фундамент на все життя.

Де б я не була, а серце кличе до рідної музичної школи, до мальовничого, обдарованого талановитими людьми села, адже покликання викладача - передавати свій досвід та знання, прививати любов до прекрасного, примножувати здобутки своїх учнів, виростити та залишити після себе гідну зміну для майбутнього процвітання рідного краю. Звичайно, бажання бути вірним патріотом своєму рідному селу викликане безмежною підтримкою органами державної влади та місцевого самоврядування, колегами, батьками учнів, які разом зі своїми дітками надихають на таку творчу, піднесену працю!

Завідуюча фортепіанним відділом Мошнівської ДМШ Наталія Нечушкіна
Наверх