Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Суспільство / Економіка 10 жов 2017 02:13

В МОШНАХ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ТОЧКА ДОСТУПУ ДО СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

В МОШНАХ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ТОЧКА ДОСТУПУ ДО СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ9 жовтня на базі Мошнівської сільської ради працювала мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги за участі представників Головного територіального управління юстиції у Черкаській області з метою правового захисту, швидкого реагування щодо порушених прав власників земель та землекористувачів, пов’язаних з орендою землі, з правом на урожай, протидії спроб рейдерського захоплення, крадіжок врожаю і землі.

До Мошен завітали: завідувач, провідний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Кравченко М.О., приватний нотаріус Черкаського районного нотаріального округу Віріч І.П., начальник відділу представництва Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Горбачевська Ю.В.

В засіданні на запрошення сільського Голови Шкарбути Б.В. взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств, що діють на території села Мошни.

Під час зустрічі керівникам сільськогосподарських господарюючих суб'єктів надано роз’яснення щодо порядку та підстав укладення та припинення договорів оренди земельної ділянки; інформаційної взаємодії органу, що здійснює ведення Державного земельного кадастру та органу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно; щодо розгляду скарг у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості; антирейдерського законодавства.

Крім цього, усі бажаючі отримали консультації з будь-яких питань правового характеру в сфері їх діяльності.

"Ми не можемо зарадити такому ганебному явищу, як "аграрне рейдерство". Однак місцева влада повинна захищати своїх сільськогосподарських виробників, надаючи їм інформаційну та правову допомогу, адже стабільність роботи цих підприємств є складовою запоруки не тільки наповнення бюджету села, а й успішності розвитку громади, в якій землеробство є стратегічним напрямком", - наголосив Голова села Мошни Богдан Шкарбута, підсумовуючи результати зустрічі.
В МОШНАХ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ТОЧКА ДОСТУПУ ДО СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИВ МОШНАХ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ТОЧКА ДОСТУПУ ДО СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
Наверх