Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 20 жов 2021 08:00

МОЗ планує значно розширити перелік професій для обов’язкової Covid-вакцинації

МОЗ планує значно розширити перелік професій для обов’язкової Covid-вакцинації
Міністерство охорони здоров’я України планує ще двічі розширювати перелік професій, працівники яких мають обов’язково вакцинуватися від Covid-19.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

«МОЗ, на виконання закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», визначив перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники та поштарі. Наступна хвиля – будемо розглядати питання органів місцевого самоврядування, комунальні підприємства, комунальні установи», – сказав Ляшко.

За словами міністра, перший документ вже зареєстрований, щодо другого – «зроблені зміни, треба пройти погодження з іншими центральними органами виконавчої влади».

«Я думаю, тиждень – 10 днів – і документ повинен бути. Це максимум. Має бути знову ж таки зареєстрований у Мін’юсті та опублікований в офіційному віснику», – додав голова МОЗ.
Наверх