Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 жов 2021 07:00

Відучора запрацювали карантинні обмеження щодо громадських перевезень

Відучора запрацювали карантинні обмеження щодо громадських перевезень
Відучора набули чинності нові обмежувальні протиепідемічні заходи, що стосуються громадських перевезень. Зміни ухвалив Кабінет Міністрів України постановою від 11 жовтня 2021 року № 1066.

Про це на брифінгу в Черкаській ОДА розповіли представники Управління патрульної поліції області.

Начальник Управління патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба зауважив, що додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів відсьогодні заборонено здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, одного з цих документів:

– негативний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР або експрес-тесту на виявлення антигену SARS-CoV-2, що проведено не пізніше, ніж за 72 години до дня поїздки;

– документ про отримання однієї дози вакцини – форма 063-О;

– документ, що підтверджує одужання особи від COVID-19 (сертифікат у розробці);

– внутрішній чи міжнародний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від Covid-19.

Ці зміни діють під час «жовтого», «помаранчевого» або «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.

Старший юрисконсульт сектору правового забезпечення Управління патрульної поліції в Черкаській області Микола Котух розповів, що відповідальність за порушення вказаних вимог несе перевізник. За порушення постанови на перевізника складуть протокол, відповідно до статті 44-3 КпАП. За нею передбачено стягнення штрафу на суму від 34 до 170 тисяч гривень.

«Патрульна поліція спільно з підрозділом Укртрансбезпеки створили контрольні групи, які займатимуться перевіркою перевезення пасажирів. Відповідно до цієї постанови, ми маємо забезпечити контроль виконання протиепідемічних вимог під час здійснення пасажирських перевезень», – сказав Олександр Кокоба.

Начальник патрульної поліції рекомендує кондукторам і водіям перевіряти в пасажирів  потрібні документи. Це допоможе мінімізувати конфліктні ситуації під час поїздки та пришвидшити процес перевірки.
Наверх