Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 жов 2021 09:00

На Черкащині із залученням авіації стартує кампанія вакцинації диких тварин проти сказу

На Черкащині із залученням авіації стартує кампанія вакцинації диких тварин проти сказу
На території області наприкінці жовтня розпочнеться осіння планова пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Про це інформують у ГУ Держпродспоживслужбі області.

Пероральна вакцинація проводиться з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території області та відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 06.08.2021 № 532 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації».

Розповсюдження принад із вакциною відбуватиметься за допомогою літаків АН-2 над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

Під час кампанії буде оброблена площа у 14793,92 км2, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків.

Принада, яка скидатиметься з літаків, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині принади знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Принада безпечна для людей і тварин та навколишнього середовища.

Просимо жителів області з розумінням поставитись до заходів із вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для диких тварин.
Наверх