Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 лис 2021 12:00

На Черкащині відбудуться перевірки роботодавців, які використовують працю іноземців

На Черкащині відбудуться перевірки роботодавців, які використовують працю іноземців
Про шляхи захисту трудових прав іноземців, які працюють в Україні, та дотримання трудового законодавства роботодавцями йшлося на міжвідомчій робочій нараді.

Про це інформує пресслужба Управління Держпраці у Черкаській області.

Участь у заході взяли представники територіальних органів Держпраці, Служби безпеки України, Пенсійного фонду, Нацполіції, Прикордонної служби, Служби зайнятості, Державної міграційної служби та Податкової служби.

Учасники ознайомилися з переліком суб’єктів господарювання області, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. На нараді обговорено план проведення спільних заходів щодо роботодавців, які застосовували у 2020 році – І кварталі 2021 року працю іноземців та осіб без громадянства на підставі відповідного дозволу.

Як наголосила заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Марина Жаркова, особливу увагу під час проведення перевірок буде приділено роботодавцям, які, відповідно до проведеного Пенсійним фондом моніторингу, не виплачують заробітну плату найманим працівникам-іноземцям та не сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Присутнім запропоновано вносити пропозиції щодо суб’єктів господарювання, які, ймовірно, порушують права найманих працівників-іноземців.

Члени міжвідомчої робочої групи визначили порядок обміну інформацією та здійснення спільних заходів контролю, обговорили джерела отримання актуальної інформації, що дозволять запобігти використанню праці іноземців без укладених трудових договорів.

На засіданні наголошено, що здійснення спільних комплексних заходів дозволить припинити використання незадекларованої праці громадян інших країн на території України, сприятиме захисту їх трудових прав.
Наверх