Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег / Суспільство 24 гру 2021 10:00

Будьте здорові! - Стрес може спричинити пияцтво у жінок

Будьте здорові! - Стрес може спричинити пияцтво у жінок
Дослідження вчених з Університету Арізони показало, що стрес може спричинити надмірне вживання алкогольних напоїв у представниць прекрасної статі. Зазначимо, що рівень цих зловживань традиційно набагато вищий у чоловіків.

Нове дослідження показало, що стрес сам по собі є одним з основних факторів, що підштовхують жінок до надмірного вживання алкоголю. Коли чоловіки стикаються з таким же рівнем стресу, вони починають вживати більше спиртних напоїв лише в тому випадку, якщо раніше вже вживали алкоголь. А ось у жінок починають пити ті, хто до спиртних напоїв майже не торкався.

Традиційно в більшості країн світу рівень пияцтва серед чоловіків помітно вищий, ніж у жінок, але в останні роки слабка стать стала наздоганяти сильну. У жінок розвиток пов’язаних з алкоголем проблем набагато ймовірніший, ніж у чоловіків, що пояснюється фізіологією та психологією.

Учасники цього дослідження вживали алкогольні напої в уявному барі, коли їх піддавали різним стресовим та нестресовим ситуаціям. Виявилося, що стрес спричиняв саме жінок, а не чоловіків, до вживання більшої кількості спиртних напоїв. І це однозначно свідчить про важливість вивчення статевих відмінностей у справі вживання та зловживання алкоголем.
Наверх