Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 24 гру 2021 07:00

Україна закупить таблетки від COVID-19

Україна закупить таблетки від COVID-19
Україна підписала угоди про основні умови закупівлі ліків для амбулаторного лікування хворих COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Йдеться про інноваційний препарат “Паксловід” (PAXLOVID). Законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів лікарського засобу. Використання цих ліків дозволяє не допустити ускладнень, госпіталізацій і смертей пацієнтів із COVID-19 з груп ризику.

“У листопаді 2021 року виробник цих ліків, компанія Pfizer, оголосила результати клінічних досліджень. При призначенні “Паксловіда” протягом трьох днів після появи симптомів COVID-19 відбувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89% та на 85%, якщо лікування починати впродовж перших 5 днів”, – зауважив очільник міністерства.

За словами першого заступника міністра охорони здоров'я Олександра Комариди, Україна також має намір закупити таблетки від "Молнупіравір". Їх будуть давати пацієнтам з груп ризику в перші дні захворювання.

"16 грудня Міністерство охорони здоров'я підписало угоду на закупівлю препарату "Молнупіравір", який використовується для лікування COVID-19. "Молнупіравір" - це препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу і знизити ризик тяжкого перебігу хвороби", - заявив він.

За його словами, Великобританія вже зареєструвала цей препарат для лікування пацієнтів хоча б з одним фактором ризику, серед яких надмірна вага, вік 60+, цукровий діабет або хвороби серця.

"Молнупіравір" - це таблетки, тому вони не вимагають особливих умов зберігання і їх зручно приймати. Ми плануємо закупити 300 тисяч курсів "Молнупіравіру" і застосовувати їх для лікування від COVID-19 в перші дні захворювання", - додав Комарида.
Наверх