Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Суспільство 22 гру 2021 14:30

УВАГА! БЕЗПЕЧНЕ ОПАЛЕННЯ

УВАГА! БЕЗПЕЧНЕ ОПАЛЕННЯ
Шановні жителі Мошнівської територіальної громади!


Останні роки траплялися випадки необережного поводження з електронагрівальними приборами з настанням несприятливих погодних умов.

З початку впродовж зимового періоду настає зниження температурних показників, внаслідок – значно збільшується кількість пожеж у житловому секторі. Як правило, це призводять не лише до знищення матеріальних збитків, але й до травмування і гибелі людей.

Аби запобігти пожежі у власній оселі, слід дотримуватись правил пожежної безпеки та не ризикувати своїм життям та життям своїх близьких!

За статистикою, пожежі при експлуатації електронагрівальних приладів виникають із-за нехтування правилами пожежної безпеки в зимовий період.

Залишені без нагляду нагрівальні електроприлади — одна з найчастіших причин пожеж.

Електронагрівальні прилади споживають значну електричну енергію, тому не можна одночасно підключати кілька таких пристроїв до однієї розетки: це призводить до надмірного нагріву дротів живлення, руйнування їх ізоляції, розплавлення і загоряння розеток.

Користуючись електронагрівальними приладами, слід бути особливо обережним, щоб уникнути спалаху навколишніх предметів. Не залишайте обігрівач біля речей та предметів, що під дією високих температур можуть зайнятись.

Ні в якому разі не залишайте ввімкнені нагрівачі на ніч або уходячи з дому.

У випадку займання від електронагрівальних приладів слід одразу ж його вимкнути та знеструмити всю електричну мережу в будинку. Вже після можливо загасити вогонь підручними засобами - водою, піском, сухою землею або накрити ковдрою.

Якщо знеструмити електромережу неможливо, то слід пам'ятати, що не можна застосовувати для гасіння електричних приладів та дротів під напругою воду!

Якщо горіння інтенсивне необхідно покинути приміщення, попередити сусідів та викликати рятувальників за номером «101».

Пам’ятайте, що виконання звичайних рекомендацій стане гарантією безпеки для Вас та Ваших близьких.

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

Начальник відділу з питань безпеки громадян і цивільного захисту Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Володимир МИРОШНИЧЕНКО
Наверх