Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Центр дитячої та юнацької творчості – вул. Спасо – Преображенська, 14,а с.Мошни Черкаська область, Черкаський район, 19615
Написати листа: [email protected],

Офіційний Сайт ЦДЮТ http://sut.ck.ua,
Сторінка в ФБ https://www.facebook.com/groups/635708734275906
Нормативні та фінансові документи дивіться за посиланням "Переглянути, скачати документи"


Інформація / ЦДЮТ Мошни / Павлов Олександр / Фотоновини / Суспільство 11 січ 2022 09:00

БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)

БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)
В с. Мошни Черкаського району є вулиця Андрія Оніщенка. Але мошенці по старому називають її Медянкою. Звідки така солодка назва? А історія така. До 1917 року Мошни були центром великого Мошно-Городищенського маєтку. Власницею маєтку була Катерина Андріївна Балашова – внучка визначного військового та державного діяча 19 століття Михайла Семеновича Воронцова. У свята Катерина Андріївна із свого палацу, що стояв на одній із вершин Мошногір, їздила в Мошни до церкви. Коли карета поверталась назад, то княгиня зупиняла її біля гуртів дітей, які стояли обабіч дороги і обдаровувала їх солодощами – цукерками, медяниками ( печиво ). Тому й назвали вулицю Медянкою. Вихованці ізостудії “Веселі барви” Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради ( керівник – професійний художник Міловицька Вікторія Євгеніївна) у 2021 році створили на стіні Центру мурал на цю тему.

В 2008 році завітав з дружиною до с.Мошни нащадок Катерини Андріївни - Балашов Анатолій Миколайович, і вирішив продовжити традицію своєї прабабусі - дарувати дітям радість. І з того часу кожного року Міжнародний благодійний фонд “Інше життя”, який очолює дружина Анатолія Миколайовича – Балашова Олена Володимирівна, перед святом Миколая надсилає мошнівським дітям з особливими потребами та тим, які знаходяться під опікою, чудові подарункові набори з речами та солодощами.

В листопаді 2021 року Олена Володимирівна та Анатолій Миколайович Балашови знову завітали до Мошен в Центр дитячої та юнацької творчості, вихованці і працівники якого уже більше тридцяти років відроджують в пам’яті людей інформацію про добрі діяння родини Воронцових - Балашових.

Вихованка ізостудії “Веселі барви” Гусінська Марія подарувала їм написану нею під враженням від екскурсії до Мошногірського парку М.С.Воронцова, картину “К.А.Балашова в дубовій алеї парку”.

На пам’ять про зустріч гості сфотографувались з працівниками Центру та вихованцями ізостудії “Веселі барви”, які малювали мурал.

В продовження традиції , і в цьому 2021 році, в чотирнадцятий раз поспіль, діти з особливими потребами та ті, які знаходяться під опікою, усієї Мошнівськької сільської ради отримали подарунки від фонду. Подарунки надіслані благодійниками з різних країн.

Мошнівська громада щиро дякує Міжнародному благодійному фонду “Інше життя”, особисто Олені Володимирівні та Анатолію Миколайовичу Балашовим за турботу про наших дітей, за те що вони продовжують добрі діяння своїх предків.
БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)БАЛАШОВИ: ПРОДОВЖЕННЯ ТРАДИЦІЇ (ФОТО)
Наверх