Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Новини освіти 13 січ 2022 16:06

ОСВІТЯНИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПІДСУМУВАЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА 2021 РІК

ОСВІТЯНИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПІДСУМУВАЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА 2021 РІК
11 січня 2022 року відбулась нарада директорів закладів освіти Мошнівської громади при Відділі освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради. Метою наради було підведення підсумків діяльності Відділу освіти у співпраці із закладами освіти громади за минулий рік.

Розпочала нараду секретар Мошнівської сільської ради Тамара Василівна Дужа, яка від імені Голови громади Богдана Вікторовича Шкарбути привітала всіх керівників з новорічними святами та побажала успіхів у Новому році, та творчих, професійних здобутків, довівши до присутніх керівників учбових закладів громади основні пріоритети розвитку освітянських закладів, позашкілля, дошкілля, що системно впроваджуватимуться Головою громади та, як наслідок, і відповідними структурними підрозділами Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради.

Тамара Василівна виконала також доручення очільника громади та представила всім присутнім новопризначеного директора ЗДО «Сонечко» с.Шелепухи – Гребенюк Ольгу Григорівну. Начальник відділу освіти Оксана Володимирівна Білик привітала нового директора з призначенням та побажала професійних здобутків на новій посаді.

Оксана Володимирівна Білик висловила щиру подяку директорам, які протягом року тісно співпрацювали з Відділом освіти та гідно виконували поставлені завдання та доручення. Начальник відділу освіти звернула увагу, що для забезпечення повноцінного та успішного освітнього процесу були залучені кошти освітньої субвенції, які використані майже в повному обсязі, а також кошти із місцевого бюджету, які виділялися щомісячно. Заклади освіти були забезпечені і мультимедійною та комп’ютерною технікою, і меблями, і дидактичними матеріалами. Також постійно виділялися кошти на ряд поточних проблем, які потрібно було вирішувати негайно.

Було наголошено на дотриманні певного алгоритму щодо різних напрямків обслуговування закладів освіти та своєчасного інформування про проблеми та недоліки.

Особлива увага приділялась атестації педагогічних працівників, тарифікації директорів, олімпіадам та конкурсам. Козловська О.В., спеціаліст Відділу освіти виконавчого комітету Мошнівської сільської ради, вказала, що атестація педагогічних працівників регламентується нині діючим Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930, вказала послідовність дій проведення атестації. Козловська О.В наголосила, що відповідно розпорядження виконавчого комітету Мошнівської сільської ради від 28.10.2021 № 142 «Про проведення атестації педпрацівників у 2021-2022н.р., засідання атестаційних комісій І рівня при закладах освіти планується провести за графіком:

- 24 березня 2022 року – у ЗЗСО,
- 25 березня 2022 року – ЗДО та ПО.

Засідання атестаційних комісій ІІ рівня при Відділі освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради відбудеться 08 квітня 2022 року.
У цьому році при АК ІІ рівня, відповідно до списків педагогічних працівників, які атестуються у 2021-2022 н.р., у Відділі освіти будуть атестуватись 9 педпрацівників:

2 - на відповідність займаній посаді;
5 - на відповідність раніше присвоєній кв.кат.«спеціаліст вищої категорії»
2 - на присвоєння кв.кат.«спеціаліст вищої категорії».

Спеціаліст Відділу освіти Вергун Ю.М. підбила попередні підсумки проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2021-2022 році, конкурсів імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

За результатами ІІ (територіального) етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів в ІІІ (обласному) етапі братимуть участь учні:
• Мошнівського ЗЗСО І-ІІІ ст. – 2 учні;
• Яснозірського ЗЗСО І-ІІІ ст. – 5 учні;
• Тубільцівського ЗЗСО І-ІІІ ст. – 1 учень.

У ІІ (територіальному) етапі XXII Міжнародному конкурсі імені Петра Яцика брали участь 25 учнів 3-11 класів із 6 закладів загальної середньої освіти. Перемогу здобули:

1. Гуля Владислава Ігорівна, учениця 11класу Мошнівського ЗЗСО I–III ст.;
2. Варжель Віолетта Павлівна, учениця 5 класу Байбузівського ЗЗСО I–IIIст.;
3. Іщенко Анжеліка Олегівна, учениця 10 класу Мошнівського ЗЗСО I–III ст.

У ІІІ обласному етапі взяла участь Варжель Віолетта Павлівна - учениця 5 класу Байбузівського ЗЗСО І-ІІІст. (вчитель Скирда Л.І.)

З листопада 2021 року проведено ІІ (територіальний) етап Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учасниками стали 17 учнів 5-11 класів із 5 закладів загальної середньої освіти. Перемогу здобули:

1. Варжель Віолетта Павлівна, учениця 5 класу Байбузівського ЗЗСО I–IIIст.;
2. Іщенко Анжеліка Олегівна, учениця 10 класу Мошнівського ЗЗСО I–III ст.

У ІІІ обласному етапі взяла участь Варжель Віолетта Павлівна - учениця 5 класу Байбузівського ЗЗСО І-ІІІст. (вчитель Скирда Л.І.) і зайняла ІІ місце на обласному етапі ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти.

За сприяння сільського голови Богдана Шкарбути Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації було нагороджено керівника Яснозірського ЗЗСО Антоненка І.М. за значний особистий внесок у розвиток громадського життя села з реалізації державної політики у галузі освіти, навчанні, вихованні підростаючого покоління, сумлінну працю та з нагоди професійного свята.

Начальник відділу освіти Оксана Володимирівна Білик, підбиваючи підсумки наради, подякувала всім, хто доєднався до наради та закликала до співпраці, взаєморозуміння та відповідальності.
ОСВІТЯНИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПІДСУМУВАЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА 2021 РІК
Наверх