Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Суспільство / Надзвичайні події 19 січ 2022 09:50

УВАГА! В населених пунктах Мошнівської територіальної громади в останні дні через погодні умови створено надзвичайні ситуації

УВАГА! В населених пунктах Мошнівської територіальної громади в останні дні через погодні умови створено надзвичайні ситуації
В населених пунктах Мошнівської територіальної громади в останні дні із - за погодних умов створено надзвичайні ситуації. Шквальний вітер призвів до повалення дерев та розкидань гілля на дороги в с. Мошни та с. Первомайськ де було внаслідок цього ускладнено проїзд.

Вчора, 18 січня в складних умовах негоди при поривах вітру, який досягав до 24 м/с (90км/год) по вулицях Ткаліча та Савченка в селі Мошни сталося тимчасове відключення електроосвітлення із за того, що вітер повалив дерево, яке порвало електромережу.

В Черкаському району вперше за останні 60 років зареєстрована така швидкість вітру, у зв’язку з цим на території Черкаського району встановлено другий рівень небезпечності, помаранчевий.

Завдяки оперативним діям фахівців Мошнівської енергодільниці та місцевої пожежної команди усунено пошкодження електромережі та відновлено рух транспорта на ділянках вищевказаних вулиць, розпиляно дерево, прибрано гілля.

Наразі проїзд для жителів населених пунктів Мошнівської територіальної громади вільний та в робочому стані функціонує електроосвітлення жилих будинків.

УВАГА!


Сьогодні та найближчими днями синоптики прогнозують погіршення погодних умов. Відтак, закликаємо водіїв приділити максимальну увагу дотриманню Правил безпеки дорожнього руху.

Окрім того, радимо подбати про необхідні під час негоди речі, що можуть знадобитися не тільки автовласнику, але й іншим людям.

Перш ніж вирушити в дорогу водієві потрібно переконатися, що в автомобілі є обов’язковий аварійний набір водія: аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки, а також жилет зі світловідбивачами. Також, доцільно взяти ремені ( троси) для буксирування, теплі речі, запас їжі та ланцюги для коліс. У випадку, якщо ви опинилися в складній ситуації телефонуйте за номерами 101 та/або 112.

УВАГА: Ожеледиця


Пам′ятайте:

- кращими для льоду є взуття з підошвами із мікропористої та іншої м′якої основи, без великих каблуків;
- людям похилого віку краще «в слизькі дні» взагалі не виходити з будинку (літні люди отримують дві третини травм саме при падінні);
- прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження є небезпечними для здоров’я;
- ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву, не тримайте руки у кишенях;
- обходьте металеві кришки люків;
- не прогулюйтеся по самому краю проїжджої частини дороги;
- дуже небезпечні прогулянки в ожеледецю в нетверезому стані;
- не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледецю (в цей період значно збільшується гальмовий шлях машини, і падіння перед автомобілем, що рухається, призводить, як мінімум до каліцтв);
- тримайтеся подалі від будинків – ближче до середини тротуару, остерігайтеся бурульок.

Дотримання вищевказаних правил в складних погодних умовах забезпечить життя та здоров’я кожного жителя громади.

Начальник відділу з цивільного захисту та безпеки громадян Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Володимир МИРОШНИЧЕНКО
Наверх