Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / ДПС інформує / Економіка 28 січ 2022 16:00

ДПС інформує: Як фізичній особі дізнатися про суму податкового боргу та реквізити для його оплати

ДПС інформує: Як фізичній особі дізнатися про суму податкового боргу  та реквізити для його оплати
Як фізичній особі дізнатися про суму податкового боргу та реквізити для його оплати?

1. Податковий борг. Погасити у два кліки

Що робити, якщо ви отримали повідомлення про податковий борг?

Ви можете не виходячи з дому чи офісу погасити податковий борг у власному Електронному кабінеті (далі по тексту - ЕК).
Для цього потрібно увійти до приватної частини ЕК і перейти на сторінку «Стан розрахунків з бюджетом».

Сторінка «Стан розрахунків з бюджетом» містить інформацію про нараховані та сплачені суми податків, а також реквізити рахунків.
Щоб побачити реквізити та сплатити податки потрібно натиснути на піктограму «Реквізити» навпроти відповідного податку.

2. Податковий борг у підприємців

Для ФОП є інший спосіб контролю своїх розрахунків з бюджетом. У Електронному кабінеті можна сформувати Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за певний період.

Для цього потрібно перейти до вкладки «Заяви, запити для отримання інформації» та сформувати запит за формою «F1300204».

Відповідь на Запит платнику податків надсилається через ЕК у формі Витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F1400204». Його можна побачити у вкладці «Вхідні/вихідні документи».

3. Як виправити помилкову сплату?

Якщо за результатами звірки Ви виявили переплату або помилково сплачені податки, Ви можете через ЕК надіслати Заяву про повернення помилково/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені за формою F1302001. До заяви треба додати копію платіжного документа, який у ЕК формується як додаток до Заяви у вигляді документа довільного формату (форма F1360102). Така заява про повернення сплачених сум грошових зобов’язань подається платником до територіального органу ДПС за місцем обліку сплаченого грошового зобов’язання.

Нагадуємо, робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через спеціальний банер на офіційному веб порталі ДПС www.tax.gov.ua.
Наверх