Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 січ 2022 07:00

Перше в Україні: На Черкащині встановили електронне інформаційне табло

Перше в Україні: На Черкащині встановили електронне інформаційне табло
Перше в Україні електронне інформаційне табло, що живиться від альтернативних джерел енергії, зокрема сонячних панелей, запрацювало на Черкащині. Підрядна організація “Автострада” виконала роботи з монтажу табло зі змінною інформацією на межі Київської та Черкаської областей – на трасі Н-08.

Раніше таких в Україні не встановлювали, це пілотний проєкт. Також це перше електронне табло в Черкаській області.

Виведення інформації на табло буде здійснюватися з Укравтодору. Для цього розробили спеціальне програмне забезпечення. Це дозволяє диспетчерам за лічені секунди інформувати учасників дорожнього руху про обмеження у русі попереду: в разі ремонтних робіт, ДТП, небезпечних погодних явищ (ожеледиця та снігові замети взимку); обмеження руху важкого негабаритного транспорту; зниження видимості попереду в наслідок туманів у літній час. Інтерактивний знак дозволяє виводити будь яку графічну і текстову інформацію, що значно покращує сприйняття її водіями.
Табло за якістю зображення нічим не поступається подібним аналогам, але при цьому для його функціонування потрібно у 7 разів менше енергії. Застосування енергоощадних технологій дозволяє використовувати сонячну енергію замість звичайної.
Вироблено табло австрійською фірмою SWARCO, яка є світовим лідером у цій галузі.

За два роки Автострада відновила понад 40 км траси Н-08 на Черкащині. У ході ремонту виконали низку інфраструктурних робіт, зокрема облаштування освітлення на об’їзній дорозі Золотоноші, встановили нові зупинки громадського транспорту, туалети. Також на межі Київської та Черкаської областей зробили майданчик для автомобілів.
Наверх