Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Новини освіти 28 січ 2022 18:35

В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ СТАНДАРТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ

В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ СТАНДАРТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ
За сприяння Мошнівського сільського голови Богдана Шкарбути 26 січня 2022 року у Будинку культури с. Мошни відбулася робоча нарада за участі фахівця Головного управління Держпродспоживслужби Надії Іванівни Ліщенко, відділу освіти виконавчого комітету та працівників харчоблоків закладів освіти Мошнівської громади стосовно питання впровадження нових стандартів дитячого харчування, які вступили в дію з поточного року.

Наразі реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, має запрацювати повною мірою. 1 січня 2022 року завершився перехідний період з оновлення системи закупівель, робота за оновленим чотиритижневим меню та освоєння нових технологічних карт.

Оновлене меню для шкільних їдалень включає в себе 160 страв. У ньому обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів та фруктів.

В ході зустрічі працівники харчоблоків отримали ґрунтовні відповіді на актуальні питання.

Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників та послуг з харчування, а також проводять навчання працівників. Отож ,в ході наради з працівників харчоблоків закладів освіти Мошнівської ТГ було проведено залік з гігієнічного навчання, який успішно здали 36 працівників харчоблоків закладів освіти.

Дякуємо за допомогу та співпрацю відділу культури виконавчого комітету Мошнівської сільської ради.

Відділ освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ СТАНДАРТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХВ МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ СТАНДАРТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ
Наверх