Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 лют 2022 15:00

Як збільшити час роботи Android-смартфону без підзарядки

Як збільшити час роботи Android-смартфону без підзарядки
Смартфони – обов’язкова частина життя. Тому дуже важливо, щоб час роботи гаджетів було якнайбільша, а заряджати їх доводилося якомога рідше. Але через безліч факторів, таких як особливості корпусу та батареї, яскравість екрану та кількість працюючих програм, багато смартфонів стають залежними від зарядного пристрою.

Однак є кілька простих способів, які допоможуть Android-смартфону пропрацювати довше, якщо має бути далека подорож або рівень заряду добігає кінця.

Способи збільшити час роботи смартфона на Android


Регулювання яскравості. Підсвічування екрана споживає велику частку заряду, і цей показник перевищує необхідний рівень. Зменшити підсвічування екрана можна самостійно, або встановити автоматичний режим, який зменшуватиме яскравість залежно від навколишнього освітлення.

Відключення віджетів та анімації. Різні корисні програми, які оновлюють інформацію про погоду, новини і т.д., витрачають багато енергії, тому що весь час працюють та передають дані. Те саме стосується живих шпалер та анімації. Нерухливі, а краще темні заставки допоможуть продовжити роботу пристрою.

Обмеження повідомлень. Часто за замовчуванням повідомлення включені у всіх додатків, але більшість з них не є важливими, а деякі взагалі непотрібні. Тому варто відключити всі, крім справді потрібних, наприклад, від соцмереж та месенджерів.

Відключення автосинхронізації. Безумовно, резервні копії та синхронізація налаштувань корисні, але якщо батарея швидко сідає, має сенс робити це періодично вручну, щоб заощадити заряд.

Вимкнення зайвих мереж. Смартфони зазвичай намагаються працювати на максимумі, підключаючись до мережі 5G, навіть якщо вона працює не краще за LTE, а також тримаючи напоготові NFC, Bluetooth, геолокацію та інші функції. Якщо якихось із цих модулів немає необхідності прямо зараз, можна їх вимкнути.

Зменшення часу очікування. Чим швидше екран переходить у режим сну, тим краще для батареї. Тому можна зменшити час очікування так, щоб користуватися смартфоном комфортно, але не змушувати його світитися надто довго.

Запобігання перегріву. Акумулятори мають властивість втрачати свій ресурс через використання за високої температури. Слід стежити за тим, щоб пристрій не перегрівався від активної роботи, а також не залишати його під сонцем.

Увімкнення енергозберігаючого режиму. Це найочевидніша порада, проте не варто її нехтувати. Часто заради зручності він відключений, а тим часом вбудована система економії може помітно збільшити час роботи смартфона, наприклад, відключивши працюючі у фоні програми.
Наверх