Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Суспільство 04 лют 2023 11:00

"ПАМ'ЯТАЄМО ІСТОРІЮ ТА БОРЕМОСЬ ЗА МАЙБУТНЄ!": ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ШКАРБУТИ З НАГОДИ 79-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ СІЛ ГРОМАДИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

"ПАМ'ЯТАЄМО ІСТОРІЮ ТА БОРЕМОСЬ ЗА МАЙБУТНЄ!": ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ШКАРБУТИ З НАГОДИ 79-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ СІЛ ГРОМАДИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ
4-5 лютого 1944 року за допомоги партизанських загонів героїчними зусиллями Радянських Воїнів-визволителів було звільнено села Мошнівської громади від німецько-фашиських загарбників.

Першими 4 лютого були звільнені Мошни і Тубільці, 5 лютого - Байбузи, Кумейки, Софіївка і Яснозір'я.

За хоробрість та мужність, виявлені у боях з ворогом, сотні жителів наших сіл нагороджено орденами та медалями. А Небилиця Василь Іванович (уродженець с.Яснозір'я), Нездолій Кузьма Павлович (уродженець с.Кумейки), Супрун Василь Якович (уродженець с.Мошни) удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу.

Я сам нащадок свого діда Лугері Івана Матвійовича, одного із захисників своєї Батьківщини в роки війни, який встиг побувати і в Мошнівському партизанському загоні і пролити кров в рядах регулярної Червоної армії, і цим безмірно пишаюсь. Всі груди його прикрашали бойові нагороди, а останнє серйозне поранення зупинило його вже в боях за визволення міст Європи.

Я пам'ятаю часи, коли на день Перемоги, виблискуючи бойовими нагородами, багатолюдна колона наших ветеранів під звуки духового оркестру з почестями в ногу крокувала від центру села до Обеліску Слави. Від чого серця таких як я юнаків переповнювала безмірна гордість за свою країну, за своїх дідів-прадідів. Я хочу всіх запевнити, що, незважаючи ні на що, ми збережемо на Мошнівській землі всі обеліски і пам'ятки подвигу наших дідів, батьків – Радянських Воїнів.

Так давайте і сьогодні не забудьмо їх подвиг, піднімемося і вшануємо пам'ять Радянського Воїна, учасників партизанського руху, тих хто поклав своє майбутнє, своє життя, визволяючи нашу Мошнівську землю, визволяючи нашу Батьківщину, хвилиною пам'яті.

Як кажуть мудрі, старі люди: хто пам'ятає своє минуле, свою історію, в того буде майбутнє. Ми одна з небагатьох громад, що має таке багате на історичні, знакові події минуле, тому ми просто зобов'язані зберегти отримане, надбати сьогоднішнє та достойно передати його наступним поколінням.

ПАМ'ЯТАЄМО ІСТОРІЮ ТА БОРЕМОСЬ ЗА МАЙБУТНЄ!


З повагою!

Внук ветерана, інваліда І групи Великої Вітчизняної Війни, Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута
Наверх