Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 11 лют 2022 15:30

Як відновити кар’єру після тривалої перерви

Як відновити кар’єру після тривалої перерви
Життя непередбачуване і, часом, навіть найкращі фахівці змушені поставити кар’єру на паузу (догляд за дитиною або іншою близькою людиною, стан здоров’я та інше).

Про це розповідає Черкаська районна філія обласного Центру зайнятості.

Досвід, талант, навички, особисті якості така перерва не зруйнує. Проте, через прогалину в стажі роботодавці часто відмовляють кандидатам. А самі шукачі втрачають віру в себе.

У таких випадках пропонуємо скористатися порадами фахівців, щоб краще подолати цей етап.

Перш за все проаналізуйте себе та особливості ринку праці.

Формула ефективного пошуку роботи – Що я Можу, Що я Хочу, Що треба на ринку праці.

Виходячи з цього рухайтесь далі.

Не знаєте, що хочете? На допомогу Вам фахівці служби зайнятості –профконсультанти та кар’єрні радники. Серед переліку послуг та мотиваційних заходів знайдеться те, що зацікавить саме вас.

Не знаєте, що можете? Вам складно оцінити свої можливості самостійно? Проходження тестування у різних варіаціях виявлять ваші схильності до професійної діяльності. Часто клієнти виявляють досить неочікувані вміння, про які вже давно забули і починають відновлювати наявні ресурси.

Що потрібно? – третій компонент формули пошуку роботи.

Переглядайте вакансії, відслідковуйте рейтинги топових професій та посад.

Зареєстрованим безробітним стануть у нагоді тренінги, де навчають складати резюме, підготують до співбесіди з роботодавцем та тренінги про те, як вдало вибудувати професійний розвиток.

Аналізуйте всі наявні джерела вакансій, читайте профільні видання, де знайдете інформацію про зміни у вашій професійній сфері.

Організуйте час, не менш 3-4 годин на день, який ви будете присвячувати навчанню та пошуку роботи.

Оновлюйте щодня резюме на пошукових сайтах, розсилайте на нові вакансії.

Відновлюйте активно старі контакти. Сплануйте зустрічі за філіжанкою кави з колишніми колегами. Хто, як не вони, пам’ятають вас професіоналом, вправним фахівцем.

Складіть чек-лист. Зазвичай це перелік пунктів, навпроти яких роблять помітки - коли той чи інший буде виконано. Правильний чек-лист допоможе розкласти все «по поличках».
Наверх