Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Черкаський район. Новини 21 лют 2022 15:00

ОЦЗ інформує: Підготували спеціаліста для підприємства по виготовленню меблів

ОЦЗ інформує: Підготували спеціаліста для підприємства по виготовленню меблів
Проходження навчання безпосередньо на робочому місці значно прискорює працевлаштування безробітних та забезпечує якісне укомплектування вакансій. Нині роботодавці обирають робітників зі знаннями, які відповідають сучасним вимогам, а професійне навчання за направленням служби зайнятості дає можливість за короткий проміжок часу отримати або змінити професію.

Про це інформує Черкаська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості.

Так, в грудні минулого року за допомогою у підборі працівників до Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості звернулось товариство з обмеженою відповідальністю «Віко Меблі». В зв’язку з розширенням виробництва підприємству потрібні були «Верстатники деревообробних верстатів».

Для задоволення потреб роботодавця в Черкаському вищому професійному училищі будівельних технологій було організовано навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Пан Сергій з Худяків, за професією «Слюсар з механоскладальних робіт» під час перебування на обліку не міг знайти роботу за освітою, тому погодився на пропозицію кар’єрного радника, пройти професійне навчання з перспективою працевлаштування на підприємство з виготовлення меблів.

«Мене зацікавили умови здобуття нової професії, а саме дуальна форма навчання, тому вирішив спробувати. За навчанням час проходив непомітно. Я вивчав теоретичний матеріал в навчальному закладі, а практичні навички опановував з наставниками ТОВ «Віко Меблі», на майбутньому робочому місці. Це набагато краще ніж звичайні «практичні відпрацювання», - пояснює чоловік.

За два місяці Сергій отримав нову професію та роботу, а роботодавець - працівника, що відповідає його вимогам.

Отже, дуальна форма, як цільове навчання та гарантія успішного працевлаштування, це те, що необхідно всім учасникам процесу: роботодавцю, безробітному та службі зайнятості.

Детальну інформацію про дуальну форму здобуття професійної освіти можна отримати за посиланням:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0193-20#Text.
Наверх