Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 25 бер 2022 14:00

Як черкащанам відновити, продовжити термін чи оформити новий паспорт в умовах воєнного стану

Як черкащанам відновити, продовжити термін чи оформити новий паспорт в умовах воєнного стану
У зв'язку з воєнним станом в Україні черкащанам роз'яснили, як працюють служби надання адміністративних послуг, зокрема щодо отримання паспорту для виїзду за кордон та продовження чи відновлення паспорту громадянина України. 

Про це інформує пресслужба Міграційної служби Черкаської області.

Чи можна оформити ID-картку чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон?

Надання адміністративних послуг із оформлення біометричних документів тимчасово обмежене по всій Україні у зв’язку з призупиненням роботи інформаційно-комунікаційних систем ДМС. Запис до електронної черги не здійснюється. Але можна отримати виготовлені та доставлені до підрозділів документи ще до початку війни. Всі підрозділи УДМС у Черкаській області працюють відповідно до затвердженого графіка роботи.

Сайт Державної міграційної служби України не працює, тому для того, щоб розуміти чи ваш паспорт можна отримати, орієнтуйтеся, будь ласка, по термінам виготовлення біометричних документів: для ID-карток – 10 та 20 робочих днів, для закордонних паспортів – 7 та 20 робочих днів з дня подання заяви-анкети на оформлення.

Що ж робити, якщо термін дії паспорту громадянина України для виїзду за кордон закінчився, а оформити новий не можна?

Урядом України прийнято постанову, яка надає можливість продовжувати термін дії закордонного паспорта терміном на 5 років та вносити інформацію про дитину віком від народження до 18 років до закордонних паспортів батьків/законних представників. Послуга надається у день звернення.

 Куди звертатися, щоб продовжити термін дії паспорта?

У будь-який підрозділ УДМС у Черкаській області.

 Що робити у разі втрати паспорта громадянина України?

Оформити новий паспорт, на жаль, нині не можливо, але документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України є паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Для ідентифікації особи можна використати й водійське посвідчення.

Як бути, якщо не вклеєна фотокартка до паспорта громадянина України зразка 1994 року по досягненню 25- і 45-річного віку?

На період дії воєнного стану в Україні для посвідчення особи, підтвердження громадянства України ви можете пред’являти документ, термін дії якого закінчився, або до якого своєчасно не вклеєна фотокартка як документа, що посвідчує особу.

Чи можна оформити посвідку на тимчасове/постійне місце проживання в Україні?

На жаль, ні. Іноземці, як і громадяни України, можуть забрати виготовлені та доставлені документи у секторі централізованого оформлення документів для іноземців та осіб без громадянства УДМС у Черкаській області.
Наверх