Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 17 бер 2022 09:00

Україна має достатні запаси продовольства

Україна має достатні запаси продовольства
Україна виробляє продукції в 5 разів більше, ніж її внутрішнє споживання, а тому ми маємо достатньо резервів продукції для нашого споживання.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, навіть в тому разі, якщо виробництво зупиниться, зараз Україна має все необхідне в досить великому запасі, оскільки «ми експортери, а експорт зупинився».

«Наприклад, пшениця. Україна за рік споживає 8 млн. тонн. Зараз ми маємо близько 6 млн. тонн. А влітку вже матимемо врожай озимої. По кукурудзі ми маємо дворічний запас. Ми споживаємо 7 млн. тонн, а маємо 15 млн. тонн. Соняшникової олії ми маємо ще на 5 років. Цукор – півтора року запасу», — уточнив Висоцький.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці.

«Уряд на час воєнного стану заборонив або обмежив експорт критично важливих для продовольчої безпеки товарів. Мова про пшеницю, гречку, м’ясо, яйця, олію, цукор тощо. Наразі баланси свідчать, що Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці. Але ми маємо думати і про майбутнє», – зазначив керівник уряду в одному зі своїх останніх публічних звернень.
Наверх