Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне 16 бер 2022 15:43

У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ СИТУАЦІЮ З ВИПЛАТОЮ ЗАРПЛАТ МЕДИЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ

У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ СИТУАЦІЮ З ВИПЛАТОЮ ЗАРПЛАТ МЕДИЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ
Відсутність на сьогодні укладених між Національною службою здоров'я України та КНП "Черкаська районна лікарня с. Мошни" договорів (пакетів з надання медичних послуг) фактично позбавило можливості керівництво лікарні виплачувати заробітну плату своїм працівникам (медичному персоналу), що ставить під загрозу функціонування закладу (для порівняння - Червонослобідська Центральна районна лікарня має украдених 34 повних пакети медичних послуг, за що отримує державне фінансування заробітних плат).

За ініціативи Мошнівського сільського голови Богдана Шкарбути було організовано термінову робочу зустріч з директором районної лікарні Олександром Кізяном та народним депутатом України Віталієм Войцехівським, на якій обговорили кризову ситуацію, що склалася в медичному закладі.

Як наголосив Богдан Шкарбута:"Військовий стан зобов'язує мене приймати рішення щодо забезпечення функціонування громади оперативно та без зайвих бюрократичних механізмів. Мошнівська сільська рада прийняла рішення та виділила 1,8 млн. грн, спланувавши наступні кошти компенсації витрат лікарні за енергоносії та комунальні послуги, виділили значні кошти на ремонт та придбання обладнання медичного призначення. Однак, не маючи укладених договорів (пакетів послуг) із Національною службою здоров'я України, медичні працівники можуть залишитися без заробітних плат. Вже сьогодні значна частина працівників знаходиться у відпустках за власний кошт. В дану ситуацію необхідне оперативне втручання".

Щоб медичні працівники лікарні не залишились без заробітних плат, учасники наради домовились за підтримки народного депутата активізувати роботу з Національною службою здоров'я України.
Наверх