Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Суспільство 28 бер 2022 10:00

УВАГА! Жителі Мошнівської громади, які надають житло переселенцям, отримають грошову компенсацію

УВАГА! Жителі Мошнівської громади, які надають житло переселенцям, отримають грошову компенсацію
Жителі Мошнівської територіальної громади проявили небайдужість до евакуйованих жителів інших областей України, які змушені приїхати в пошуках іншого тимчасового місця проживання, у зв’язку з війною з Російською Федерацією. Станом на 21 березня 2022 року більше 1000 внутрішньо-переміщених осіб знайшли тепло, підтримку, небайдужість до їх долі, в тому числі, і шляхом надання на безоплатній основі житла.

Кабінетом Міністрів України днями прийнята постанова, якою ухвалено рішення, спрямоване на підтримку власників домогосподарств, які безоплатно надали житло для тимчасового проживання внутрішньо-переміщеним особам. Вони зможуть отримати 450 грн на місяць з розрахунку на прийняту людину, кошти підуть на відшкодування комунальних витрат.

Мошнівська сільська рада розпочинає формування реєстру доступної для розміщення житлової площі. Усім власникам житла, де є місце для прийому переміщених громадян, слід звернутись із заявою до сільської ради, в тому числі і через старост старостинських округів. Рішення про поселення має прийматись лише за згодою власника.

Сільська рада висловлює свою вдячність і повагу до патріотів України, які шляхом допомоги надають внесок у загальну перемогу над ворогом та наближають мир в нашій рідній Україні.

Мошнівський сільський голова Богдан ШКАРБУТА
Наверх