Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 бер 2022 09:00

В умовах війни кожен лікар та медсестра отримуватимуть гідну заробітну плату

В умовах війни кожен лікар та медсестра отримуватимуть гідну заробітну плату
Лікарні, які не можуть власним коштом виплати базову заробітну плату медикам на рівні не нижче 13 500 для медичних сестер та не менше 20 000 гривень для лікарів, отримають додаткове фінансування від держави.

Уряд ухвалив постанову, яка передбачає новий пакет дофінансування «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги». Претендувати на нього може лікарня, яка має договір із НСЗУ та за даними бухгалтерського обліку є неспроможною виконати постанову Уряду щодо забезпечення ринкової заробітної плати медпрацівникам. Відповідне фінансування заклади охорони здоров’я отримають до 31 травня 2022 року.

Міністр охорони здоров’я запевняє, що в часи війни не може бути жодного компромісу у забезпеченні медиків гідною зарплатою.

«Переконаний, що в такий складний для країни час кожен з наших медиків — герой, який щодня рятує життя та здоров’я українців. Тому кожен лікар та медична сестра, які сьогодні працюють на благо країни, мають бути забезпечені гідною заробітною платою. Для цього ми ухвалили відповідну постанову, яка надасть додатковий бюджет закладам охорони здоров’я, які неспроможні власним коштом забезпечити лікарям та медсестрам гідну заробітну плату», — повідомив Віктор Ляшко.

Держава надасть підтримку кожному медзакладу, який з об’єктивних причин потребує дофінансування для виплати базової зарплати працівникам. Нині перелік таких лікарень вже верифіковано.

У свою чергу, кожна лікарня, яка отримає додатковий пакет фінансування, зобов’язана щомісяця звітувати до НСЗУ про розмір нарахованої заробітної плати працівникам.

Нагадаємо, що базова зарплата не менше 13 500 грн для медсестри і від 20 000 гривень для лікаря — це лише перший крок до покращення фінансового становища українських медиків. І це лише базовий рівень зарплати, в кожному конкретному закладі лікар чи медсестра можуть отримувати більше.
Наверх