Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 02 кві 2022 12:00

Що робити, якщо втратили чи забули паспорт під час евакуації

Що робити, якщо втратили чи забули паспорт під час евакуації
В Офісі Омбудсмана надали кілька порад громадянам, що робити, якщо вони під час евакуації не встигли взяти із собою паспорт або втратили його.

Про це поінформувала пресслужба Офісу Омбудсмана.

«​​Щоб врятувати життя, багатьом українцям довелося евакуюватися з домівок у більш безпечні регіони. Проте не всі встигли взяти із собою документи або ж і зовсім втратили їх. Розповідаємо, що робити, якщо у вас немає паспорта», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, громадянам можуть користуватися паспортами у «Дії» — ID-карткою або закордонним паспортом. Зазначається, що вони мають таку ж юридичну силу, що і звичайні. «Цифровий паспорт можна показувати на блокпостах та поліції, і навіть використовувати для перетину кордону в Польщі та Молдові», - поінформували в установі.

Також громадяни можуть отримати у ЦНАПах ID-картку та закордонний паспорт та відновити втрачені документи.

За даними Офісу Омбудсмана, наразі ЦНАПи працюють у таких областях: Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька.

Також паспортні послуги знову доступні у підрозділах державної міграційної служби. Перевірити, чи працює ДМС у вашому регіоні та знайти контактний номер, можна на сайті Державної міграційної служби України.

«Бережіть себе та свої документи! Переможемо разом», - заявили у відомстві.
Наверх