Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Надзвичайні події 01 кві 2022 08:00

Щодо неприпустимості розкладення вогнищ та спалювання стерні, очерету та сухостою в зонах проходження ПЛ всіх класів напруги

Щодо неприпустимості розкладення вогнищ та спалювання стерні, очерету та сухостою в зонах проходження ПЛ всіх класів напруги
Додаткових ускладнень в роботі ОЕС України завдають відключення повітряних ліній електропередачі (далі - ПЛ) пов’язані з низовими пожежами, які спричинені підпалами з боку населення: стерні, очерету та сухостою. Це призводить до порушень в роботі мережі та загрожує тривалими відключеннями об’єктів критичної інфраструктури.

Правилами охорони електричних мереж, затвердженими Постановою Кабінету міністрів України від 04 березня 1997р. № 209, з метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму встановлені вимоги щодо охорони об’єктів та обмеження щодо використання земельних ділянок в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ розпалювати вогнища, спалювати очерет, суху траву, стерню та солому.

Нагадуємо, що під час дії воєнного стану підпал сухостою розцінюється як диверсія і тягне за собою кримінальну відповідальність.
Наверх