Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 кві 2022 17:00

Європейське регіональне бюро ВООЗ допомагатиме Мінветеранів та МОЗ вдосконалювати систему реабілітації Захисників

Європейське регіональне бюро ВООЗ допомагатиме Мінветеранів та МОЗ вдосконалювати систему реабілітації Захисників
Міністерство у справах ветеранів України у тісній взаємодії з Міністерством охорони здоров’я України формує коаліцію міжнародних партнерів для спільної роботи у подоланні викликів, з якими зіткнулася системи реабілітації ветеранів під час війни, а також очікуваними викликами системи після перемоги.

Про це зазначила заступник Міністра у справах ветеранів України Інна Драганчук за підсумками зустрічі з представниками Європейського регіонального бюро ВООЗ з питань інвалідності та реабілітації, яка відбулася у четвер, 31 березня.

Заступник Міністра наголосила, що для Мінветеранів і під час війни, і після її завершення пріоритетним у системі реабілітації ветеранів є розвиток спроможностей мережі закладів охорони здоров’я, які надають послуги реабілітації. Це передбачає посилення мультидисциплінарних команд з реабілітації, покращення матеріально-технічної бази закладів, зокрема реабілітаційним обладнанням та забезпечення закладів допоміжними засобами реабілітації.

Також у пріоритеті – розвиток напрямків реабілітації, специфічних для наслідків бойової травми та створення спроможностей для реабілітації Захисників у громадах. Набуватиме розвитку система забезпечення ветеранів сучасними допоміжними засобами з реабілітації та протезування ветеранів, в тому числі через залучення зарубіжних фахівців та направлення на протезування за кордон.

У свою чергу представник Європейського регіонального бюро ВООЗ з питань інвалідності та реабілітації Сатіш Мішра під час зустрічі підтвердив готовність ВООЗ надавати допомогу за кожним із зазначених напрямків та тісно взаємодіяти із українськими профільними відомствами.
Наверх