Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 08 кві 2022 12:00

Виплати всіх видів соціальних допомог в квітні профінансовані раніше графіка

Виплати всіх видів соціальних допомог в квітні профінансовані раніше графіка
У квітні Мінсоцполітики забезпечило фінансування виплати всіх призначених людям субсидій, пільг та грошових соціальних допомог раніше дат, передбачених графіком фінансування.

Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

– Ми зібрали дані про потребу в коштах від регіональних органів соціального захисту населення та ще 1 квітня перерахували в регіони необхідне фінансування. Це більше 8,6 мільярдів гривень. Зокрема, на фінансування різних видів соціальної допомоги було спрямовано 4,8 млрд гривень, а на фінансування пільг та субсидій – 3,8 млрд гривень. Всі області спрямували кошти для виплати у райони та міста. Таким чином, найближчими днями, кошти будуть зараховані на банківські рахунки людей та виплачені через Укрпошту.

В цьому місяці, як і в березні, незважаючи на воєнний стан, виплата відбувається не 7-10 числа, як зазвичай, а раніше, – прокоментувала Марина Лазебна.

Відповідні виплати профінансовано для отримувачів на всій території, де працюють органи соціального захисту населення.

Нагадуємо, що для того, щоб забезпечити виплати людям з окремих міст та районів, де через активні бойові дії органи соціального захисту населення не мали змоги працювати, Уряд запровадив спеціальний механізм централізованого нарахування та виплати грошових допомог, пільг та субсидій.

Згідно інформації з регіонів, у квітні такий механізм буде застосовано у окремих містах і районах 8 областей. Зокрема:

• Донецька область: Волноваський, Маріупольський райони та міста Вугледар і Маріуполь
• Запорізька область: Васильківський, Мелітопольський, Пологівський та Бердянський райони та міста Мелітополь, Енергодар, Бердянськ, Токмак
• Київська область: Бучанський та Вишгородський райони і міста Буча, Ірпінь, Славутич
• Луганська область: всі міста і райони
• Сумська область: Охтирський район в межах колишнього Тростянецького району
• Харківська область: більшість районів і міст області
• Херсонська область: Високопільський район
• Чернігівська область: всі міста і райони.

Наразі Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у цих містах і районах централізоване нарахування грошових допомог, пільг та житлових субсидій.

Після цього Мінсоцполітики спрямує необхідне фінансування до Ощадбанку, який забезпечить перерахування виплат людям.

Ощадбанк здійснюватиме це наступним чином:

• Тим громадянам, які одержували виплати на рахунки в банках, АТ “Ощадбанк” перерахує кошти на ті самі рахунки. Отже, якщо Ви отримуєте субсидію, пільги або грошові допомоги на картку, Вам не треба нікуди звертатись, і нічого додаткового робити. Ви отримаєте все на ту саму картку.
• Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, Ощадбанк здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER” (МАЙ ТРАНСФЕР).

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України.

Громадяни, які не встигли отримали свої виплати за березень через переказ, мають можливість це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. В березні воно відбулось 18 числа.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Ощадбанку та перенаправити переказ до іншого банку, у якому людині зручно отримати виплату.

В будь-якому випадку, навіть якщо отримувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, то всі належні суми будуть йому виплачені у наступних виплатних періодах.
Наверх